Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju
-
600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
150 g czerwonego wina
-
200 g wywaru wołowego (patrz wariant)
-
120 g koncentratu pomidorowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
619.5 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
1341.8 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 Std. 20 Min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 Std. 40 Min
Bulion z resztek warzyw
50 Min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 Std. 25 Min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2 Std. 15 Min
Pizza rzymska
24 Std.
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 45 Min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 Min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 Min
Sos boloński
55 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min